Contano

Supporting women in Basse, Gambia

Hier en daar...

Hier breken we ons hoofd over een gevarieerd weekmenu en kopen we boeken over "koken met restjes" omdat anders onze ijskast nooit leeg geraakt. Daar moeten ze hun hoofd niet breken; als er geld is, is er rijst. Als er geld over is, is er vis of vlees.

Hier kiezen we voor onze kinderen de beste school uit, want een goede basis is van groot belang willen ze op hun achttiende zelf de juiste studiekeuze maken. Daar valt er niet te kiezen; als ze er geraken, gaan de kinderen naar school. Als er geld is, kunnen ze verder leren.

Hier bestaan er commissies voor het uitdenken van pedagogisch verantwoord lesmateriaal en voorziet elke basisschool in agenda's, schriften, boeken en schrijfgerief. Daar bestaat er geen vast systeem en stromen klassen vol. Als er geld is, krijgt ieder kind een pen en papier.

Hier voeren we campagnes tegen kansarmoede en kindermishandeling en moeten prikkelende affiches de taboes over alle vormen van geweld doorbreken. Daar incasseren veel vrouwen en kinderen vele vormen van geweld in stilte.

Hier is Belgie, hier is onze thuis. Daar is Basse, daar ligt onze uitdaging.